Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Παράταση ως τις 31 Ιουλίου 2022 θα δοθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, προκειμένου να ολκοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ.Είπε συγκεκριμένα:

“Τι θα λέει, λοιπόν, η Τροπολογία που θα φέρουμε στη Βουλή την Παρασκευή; Ότι όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, είτε τα εγγεγραμμένα το 2020 που επικαιροποιούν τα φετινά στοιχεία, είτε εκείνα τα οποία εγγράφονται για πρώτη φορά, πρέπει να υποβάλουν τον φάκελό τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να εξεταστούν κατόπιν οι αιτήσεις τους από την υπηρεσία μας. Όσοι φάκελοι είναι εντάξει, θα εγγραφούν αμέσως ως πλήρη εγγεγραμμένα μέλη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Όσα έχουν ελλείψεις θα ενημερωθούν άμεσα από την Υπηρεσία μας για να διορθώσουν τυχόν λάθη και να θεραπεύσουν τις εκκρεμότητές τους έως τις 30 Νοεμβρίου. Κατόπιν, έως την 31η Δεκεμβρίου, θα έχουν εξεταστεί και όλες οι αιτήσεις θεραπείας και έτσι θα έχουμε ολοκληρωμένο το Μητρώο του 2021.

Ακριβώς, λοιπόν, λόγω αυτών των προθεσμιών, λόγω της πανδημίας που ακόμη μας ταλαιπωρεί και επιπλέον λόγω των πολλών πυρόπληκτων Περιφερειών με εκατοντάδες ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων, αποφασίσαμε και το ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα να περάσουμε τη συγκεκριμένη Τροπολογία στη Βουλή και να δίνουμε παράταση στις συνέπειες που θα είχε πλέον η μη εγγραφή στο Μητρώο των ερασιτεχνικών σωματείων.

Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, ανεξάρτητα αν διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση κι αν έχουν εγγραφεί ή όχι στο Μητρώο, θα μπορούν και φέτος να πάρουν μέρος στα τοπικά τους πρωταθλήματα. Και θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 να νοικοκυρευτούν, να νομιμοποιηθούν, να λαμβάνουν και χρηματοδότηση από το κράτος. Να μπουν δηλαδή στο Μητρώο, έστω του χρόνου, προκειμένου να μην διαγραφούν από τη δύναμη της ομοσπονδίας τους.

Αυτή η προθεσμία έληγε αρχικά στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή σε 17 ημέρες από σήμερα. Έτσι, το παρατείνουμε μέχρι την 31η Ιουλίου του επόμενου χρόνου. Δίνουμε δηλαδή μια αγωνιστική σεζόν επιπλέον σε όλους έως ότου θελήσουν να τακτοποιηθούν.

Επίσης, όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, ανεξάρτητα αν έχουν εγγραφεί ή όχι στο Μητρώο, θα μπορούν και την αγωνιστική περίοδο που ξεκινά να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων της ΓΓΑ και των ΟΤΑ. Δίνουμε δηλαδή στην ουσία ένα χρόνο παράταση των δύο συνεπειών που θα είχαν αν δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Προβλεπόταν να μην μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων από 1ης Σεπτεμβρίου. Δίνουμε, λοιπόν, παράταση και σε αυτό. Ανακοινώσαμε ότι θα δίναμε την παράταση αυτή έως τις 31 Δεκεμβρίου. Τώρα όμως θα παρατείνουμε και την προθεσμία χρήσης των εγκαταστάσεων έως 31 Ιουλίου 2022.

Αφαιρούμε δηλαδή αυτό το άγχος που υπήρχε στους παράγοντες που ολιγώρησαν, που αδιαφόρησαν, που έχουν εκκρεμότητες, που δεν το πήραν στα σοβαρά, που άκουσαν κάποιους προέδρους ΕΠΣ, οι οποίοι θεωρούσαν ότι είναι υπεράνω των υπολοίπων αλλά ακόμη και του νόμου. Αυτούς τους παρακαλούμε να ακολουθήσουν παραδείγματα προέδρων ΕΠΣ που έχουν βάλει μπροστά και νοικοκυρεύουν το τοπίο τους. Παράδειγμα ο κ. Κωνσταντινίδης της ΕΠΣ Χανίων, ο οποίος εξυπηρετεί, βοηθά, συνδράμει τα σωματεία μέλη του, με αποτέλεσμα να έχει σε λίγο χρονικό διάστημα προχωρήσει απίστευτα καλά στην τακτοποίηση των ερασιτεχνικών σωματείων-μελών του. Κάτι τέτοιο έχει κάνει και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου, ο οποίος βοήθησε όλα τα σωματεία-μέλη του να προχωρήσουν στην προετοιμασία των φακέλων τους και να τακτοποιηθούν. Κάνει και αυτός το αυτονόητο δηλαδή.

Ο στόχος είναι, αφενός να υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό, αφετέρου να ενισχύουμε τα νόμιμα, τα ενεργά σωματεία. Αλλά να υπάρχει και οριζόντια τάξη σε όλα τα αθλήματα να συμμετέχουν οι αθλητές μας, να εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους σε σωματεία που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις τα οποία να λειτουργούν σωστά. Και να έχουν και τους σωστούς προπονητές -αυτό είναι το επόμενο στάδιο που δουλεύουμε τώρα- αφού τις επόμενες εβδομάδες ενεργοποιείται το Μητρώο Προπονητών. Να υπάρχει δηλαδή διαφάνεια στη λειτουργία και στη δομή όλου του αθλητικού οικοδομήματος. Δεν κάνουμε καμία εξαίρεση. Ούτε χαϊδεύουμε κανενός την πλάτη. Ούτε λειτουργούμε τιμωρητικά προς κάποιον ή για κάποιον.

Οφείλω, μάλιστα, να σας πω ότι παρά την προκατάληψη που υπήρχε στην αρχή, τελικά η πλειονότητα, ο μεγάλος αριθμός των μελών της αθλητικής οικογένειας, των παραγόντων των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων, κατανοούν πλήρως αυτή την τάξη. Και δεν είναι και τυχαίες οι αναρτήσεις και οι ανακοινώσεις διοικήσεων ερασιτεχνικών σωματείων που μόλις τελειώσουν τη φάση του ελέγχου με ικανοποίηση το δημοσιοποιούν απευθυνόμενες και στα μέλη τους αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία που δραστηριοποιούνται. Διότι, τελικά, ο πολίτης θέλει την τάξη και την πειθαρχία και ικανοποιείται όταν υπάρχουν κανόνες οι οποίοι τηρούνται οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις”

Περισσότερα Άρθρα

Γαλτσίδης: “Πίστη στο ρόστερ του Αγροτικού, έμφαση σε φυσική κατάσταση και τακτική προσαρμογή”

Φυσιολογικά θεωρεί τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Αγροτικού Αστέρα (ήττες στα τελευταία φιλικά με Ηρακλή και Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και ενδιάμεσα στο