Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

«Χαμός» στη συνέλευση της Καρδίας, ψήφισμα στον Δήμο και η επιστολή Ζαγοράκη

Άκρως θετικά μηνύματα προέκυψαν στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του ΑΟ Καρδίας για το γηπεδικό, αφού περίπου 300 άτομα κατέκλυσαν το Πνευματικό κέντρο της κοινότητας, ενώ εκδόθηκε ψήφισμα προς τον Δήμο Θέρμης.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του Θεόφιλου Ψυχογιού για τo Arenafm.gr, για περίπου ένα δίωρο έγινε το… αδιαχώρητο στην αίθουσα της συνέλευσης, με τους «πράσινους» να εκδίδουν ευχαριστήρια ανακοίνωση για την ανταπόκριση του κόσμου. Ο πρόεδρος Κώστας Κατσαρός με ομιλία έκανε μια σύντομη αναδρομή του γηπεδικού αδιεξόδου, της καθημερινής ταλαιπωρίας και της ασυνεννοησίας του Δήμου Θέρμης με τον εργολάβο, Κωνσταντίνο Βαλοδήμο, ενώ διαβάστηκε επιστολή του τελευταίου. Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις περίπου 20 μελών, ενώ δεν έγινε καμία συζήτηση για εναλλακτική έδρα.

Το «παρών» στις «ζυμώσεις» έδωσαν παίκτες και τεχνικό τιμ, ενώ παρέστη ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Θέρμης, Απόστολος Τσολάκης, που παραδέχτηκε  την ευθύνη της δημοτικής αρχής για την καθυστέρηση, τους κακούς χειρισμούς της ΔΕΠΠΑΘ και τη διαφωνία με τον εργολάβο. Ο κ. Τσολάκης δεν έδωσε δημόσια χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου, ενώ εκδόθηκε ομόφωνα ψήφισμα, με υπογραφή της γενικής συνέλευσης, με… προορισμό τον Δήμαρχο, Θόδωρο Παπαδόπουλο. Η «θέση» της Καρδίας είναι εκπεφρασμένη και παγιωμένη, ότι αν μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του γηπέδου, η ομάδα δεν «κατεβαίνει» στη Γ΄ Εθνική και αποχωρεί η διοίκηση.

 

 

ΑΜΕΣΑ… ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ

Το ψήφισμα ζητά την άμεση επανέναρξη των εργασιών, για επιστροφή στο «σπίτι» μετά από μια τριετία, ενώ γίνεται αναφορά για 4.500 κατοίκους και κανένα χώρο άθλησης, την μίσθωση ιδιωτικών γηπέδων Μάττα, με ετήσιο κόστος 15.000 ευρώ και τη φιλοξενία σε άλλο Δήμο (Θερμαϊκού). Ανοιχτά τίθεται θέμα βιωσιμότητας, ενώ ο Κοινοτάρχης Καρδίας, Ιωακείμ Τρικαλιάρης και ο Κώστας Κατσαρός θα επιδώσουν στον Δήμαρχο το ψήφισμα (ο πρώτος θα παρακολουθεί την πορεία αιτήματος). Στη συνέλευση διαβάστηκε επιστολή του μέλους της ομάδας και κατοίκου Καρδίας, Θόδωρου Ζαγοράκη, που υποστηρίζει τις προσπάθειες των «πράσινων» για ένα έργο πνοής, ώστε να μην παραμείνουν «άστεγοι».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ…

«ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΡΜΗΣ κ. Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα την 22/03/2017 συνήλθε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας με μοναδικό θέμα: «ΩΣ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;» και με ομόφωνη απόφαση της, η Γενική Συνέλευση των μελών μας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

Την άμεση επανέναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Καρδίας και να παραχωρηθεί στην ομάδα μας έως την 31/07/2017 ώστε το Σωματείο μας επιτέλους μετά από τρία και πλέον χρόνια να συνεχίσει τις δραστηριότητες της στην φυσική του έδρα. Λάβετε υπόψιν σας ότι στο χωριό μας κατοικοεδρεύουν 4.500 άνθρωποι και δεν υπάρχει κανένας χώρος άθλησης.

Επίσης η Ακαδημία μας που εκπαιδεύει 70 μικρούς αθλητές ταλαιπωρείται εδώ και δύο χρόνια σε γειτονικά γήπεδα. Η ανδρική ομάδα λόγω μη παραχώρησης από την ΔΕΠΠΑΘ προπονητηρίου μισθώνει τα ιδιωτικά γήπεδα ΜΑΤΤΑ με κόστος 15.000€ ετησίως και δυστυχώς φιλοξενείται για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον Δήμο Θερμαϊκού.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και σας επισημαίνουμε ότι από τις δικές σας αποφάσεις και το ενδιαφέρον σας κρίνεται η βιωσιμότητα του σωματείου μας. Δίχως γηπεδικές εγκαταστάσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα αναγκαστούμε όπως αντιλαμβάνεστε να αναστείλουμε τις δραστηριότητες του σωματείου μας.

Το παρόν εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας κ. Τρικαλιάρης και ο Πρόδερος του Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ κ. Κατσαρός να επιδώσουν στο Δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο.

Τέλος εξουσιοδοτείται το μέλος του Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ και Κοινοτάρχης κ. Τρικαλιάρης να παρακολουθεί την πορεία του αιτήματος στο ψήφισμα πάντα σε συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Κατσαρό.

ΚΑΡΔΙΑ 22/03/2017

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ»

…ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

«To γήπεδο του χωριού, που από την αρχή δυναμικά στήριξα ως άνθρωπος του αθλητισμού αλλά κυρίως ως κάτοικος της Καρδίας, με συνεχείς παρεμβάσεις μου στον Δήμαρχο Θέρμης, αποτελεί έργο πνοής για τον τόπο μας. Ως ο μοναδικός χώρος άθλησης, θα προσφέρεται σε όλους τους κατοίκους, στα παιδιά μας και φυσικά στον ΑΟ Καρδίας. Ασφαλώς, υποστηρίζω τις προσπάθειες της διοίκησης και ελπίζω βαθύτατα ότι όλοι εμπλεκόμενοι θα σταθούν δίπλα στην ομάδα, που δεν φταίει σε τίποτα να παραμένει «άστεγη» και να ταλαιπωρείται κάθε εβδομάδα από γήπεδο σε γήπεδο. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση και να παραδοθεί το γήπεδο έτοιμο, στην διάθεση της ομάδας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού στην τοπική κοινωνία της Καρδίας».

 

 

Πηγή: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ για το Arenafm.gr

 

Περισσότερα Άρθρα