Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Πως είναι να παίζεις αγώνα και να θέλεις…τουαλέτα;

Είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να τύχει σε έναν ποδοσφαιριστή: «κόψιμο» την ώρα του αγώνα. Τι σκέψεις περνούν από το μυαλό και πώς αντιδρά; Τρεις ποδοσφαιριστές απαντούν.

Το να τρως αρκετές ώρες πριν τον αγώνα δεν είναι απαραίτητο μόνο για την πέψη, αλλά – κατά κοινή ομολογία μεταξύ των παικτών – είναι απαραίτητο και για την πρόωρη…ανακούφιση τους, ώστε να μην έχουν επιπλέον…βάρος στον αγώνα. Τι συμβαίνει όμως αν δεν προλάβεις την τουαλέτα πριν σφυρίξει ο ρέφερι;

Τρεις ποδοσφαιριστές των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ μιλούν στο epsm24.gr για τις…εφιαλτικές τους εμπειρίες!

Δημήτρης (Α1): «Μου έχει τύχει δύο φορές. Τη πρώτη φορά, ήταν τα πράγματα πιο δύσκολα. Την ώρα που αγωνιζόμουν, νιώθω έντονα την ανάγκη να φύγω καρφί στη τουαλέτα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να τελειώσει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γινόταν. Κάποια στιγμή ένιωθα να μην αντέχω άλλο. Φώναξα τον προπονητή μου και τον ενημέρωσα ότι πρέπει να φύγω από το γήπεδο, για να πεταχτώ σπίτι, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο γήπεδο.

Μου έτυχε και ακόμα μια φορά βέβαια, εκεί όπου τα πράγματα ελεγχόντουσαν. Την στιγμή που είχαμε μαζευτεί για να βγούμε στο γήπεδο, μαζί με τους διαιτητές και την άλλη ομάδα, ένιωσα έντονη την ανάγκη να πάω τουαλέτα. Ενημέρωσα στα γρήγορα και με κατοστάρι έφτασα στο προορισμό μου. Για καλή μου τύχη, ο διαιτητής το καθυστέρησε και έτσι πρόλαβα οριακά την έναρξη».

Νίκος (Β): «Ήταν πριν αρκετά χρόνια, όταν ήμουν ακόμα στις Ακαδημίες, που πήγαμε για φιλικό στην Ξάνθη απέναντι στην Skoda και μου…χτύπησε η πόρτα ήδη πριν ανεβούμε στο πούλμαν για εκεί. Μόλις φτάσαμε, τουλάχιστον 5 συμπαίκτες έφυγαν για τις τουαλέτες του camp. Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά δεν πήγα ποτέ. Θες επειδή ντρεπόμουν (ήμουν δυο και τρία χρόνια μικρότερος όλων, με πήραν απλά για να συμπληρωθεί αποστολή), θες επειδή δεν ήξερα…τι θα βγάλω? Δεν πήγα ποτέ.

Η παραμονή μου στον πάγκο ήταν μαρτύριο. Ήθελα να τελειώνει αυτή η εκδρομή, αλλά ταυτόχρονα παρακαλούσα να με σηκώσει για ζέσταμα μήπως και σταματήσει να με ενοχλεί το…έντερο μου. Η προσευχή ακούστηκε, αλλά εγώ παρακαλούσα για ζέσταμα, δεν φανταζόμουν ότι θα με έβαζε να παίξω! Αν τα πόδια μου θα έπρεπε να έτρεμαν λίγο από το άγχος, τώρα έτρεμαν σαν τρελά. Το παράλογο είναι πως τα sprints και η δράση με βοήθησαν. Οι πάσες μου ήταν τέλειες, ίσως επειδή τα πόδια ήταν σφιγμένα, οι ενέργειες μου καλές, τρεξίματα καλά. Έκανα το τέλειο παιχνίδι με το ανώτερο τμήμα της Ακαδημίας!
Το φαγητό μετά στο εστιατόριο έκανε τα πράγματα λίγο χειρότερα, αλλά πλέον σκεφτόμουν το παιχνίδι μου και ήμουν ενθουσιασμένος με αυτό.
Αν είχα κάθε φορά κόψιμο στον αγώνα ίσως να μην έπαιζα Β τοπικό…».

Θοδωρής (Β): «Όντας ποδοσφαιριστής που μισεί να παίζει ακόμα και με την παραμικρή ενόχληση, όπως για παράδειγμα το μην έχω βάλει εντελώς σωστά τις επικαλαμίδες ώστε να μην με ενοχλούν, δεν έχω πέσει ποτέ θύμα του παράγοντα κόψιμο κατά την διάρκεια ενός ματς. Πάντα προνοητικός, έτρωγα τουλάχιστον 3-4 ώρες νωρίτερα ούτως ώστε να έχω χρόνο να επισκεφτώ και την τουαλέτα, καθώς δεν άντεχα ούτε τη σκέψη να χτυπήσει η βιολογική ανάγκη την πόρτα μου στα 90 λεπτά.

Ωστόσο, υπήρξε μια φορά που έφτασα πολύ κοντά σε αυτόν τον εφιάλτη. Κάπου στην άνοιξη, ένα ηλιόλουστο πρωϊνό, σε ένα γήπεδο της επαρχίας του νομού Θεσσαλονίκης οπού περιβάλλονταν από πυκνά χόρτα και πράσινο (κρατήστε το αυτό), αγωνιζόμουν στα πλαίσια του πρωταθλήματος νέων της ΕΠΣΜ. Προνοητικός όπως πάντα, είχα φροντίσει να ακολουθήσω πιστά το εθιμοτυπικό μου και ήμουν σίγουρος για ακόμα ένα ματς χωρίς καμία εξωαγωνιστική ενόχληση. Έλα όμως που ο οργανισμός μου είχε άλλη αποψή: το κόψιμο ήρθε ύπουλα και υποχθόνια, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ είχαμε βγει ήδη για ζέσταμα. Εγώ, όπως θα καταλάβατε και από τα προηγούμενα, δεν είχα κανένα απολύτως σκοπό να παίξω με αυτό το θέμα. Με τις ευλογίες λοιπόν του προπονητή όδευσα προς τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες του γηπέδου, οι οποίες -προς έκπληξη μου- ήταν ανύπαρκτες. Μην έχοντας επομένως άλλη λύση και με την προμήθεια χαρτομάντιλων από έναν συμπαίκτη μου, η λύση βρέθηκε: η πυκνή βλάστηση που περιέβαλε το γήπεδο θα λειτουργούσε σαν φυσική τουαλέτα και σαν κάλυψη φυσικά από τα μάτια των θεατών. Τέλος καλό, όλα καλά. Μετά από την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης, ένιωσα πιο φρέσκος από ποτέ, κάνοντας ένα πολύ καλό ματς. Εκτός από εμένα, πάντως, εκείνη τη μέρα η ανάγκη «χτύπησε» και άλλον συμπαίκτη, ο οποίος όμως πήγε χωρίς χαρτί και σκουπίστηκε με χόρτα. Ηθικό δίδαγμα: να αντιμετωπίζετε το κόψιμο άμεσα, ακόμα και κατά την διάρκεια του αγώνα».

Το ηθικό δίδαγμα του Θοδωρή είναι και αυτό που κρατάμε· εξάλλου, το έκανε κι ο Sergio Ramos.
https://www.youtube.com/watch?v=pcaeu6HuHsk

Περισσότερα Άρθρα