Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Περικλής Τσέργας: Δεν με φοβίζει ο κορονοϊος

Ο παίκτης του Εθνικού Ευόσμου, Περικλής Τσέργας, μίλησε για την  φετινή σεζόν και τον ερχομό της νέας περιόδου. Ο Περικλής Τσεργας αγωνίζεται ως κεντρικό αμυντικός και μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2019 στον Εθνικό.

Σε φοβίζει η επιστροφή στα γήπεδα λόγω κορονοϊού:

Η αλήθεια είναι πως εμένα προσωπικά δεν με φοβίζει η επιστροφή στην αγωνιστική δράση καθώς θεωρώ ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι υπό έλεγχο όσο αφορά την εξάπλωση του ιού. Κάποιος άλλος στην θέση μου που θα αγωνιζόταν για παράδειγμα στην Ιταλία ενδεχομένως θα σας έδινε άλλου είδους απάντηση. Η επιστροφή στα γήπεδα ναι μεν δεν με φοβίζει προσωπικά αλλά υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν μέλη της οικογένειας τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για αυτό το βέλτιστο θα ήταν η επιστροφή να συνδυάζεται με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για όλους τους αθλητές.

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να παραμείνεις στον Εθνικό;

Ο Εθνικός είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του Ευόσμου και είναι χαρά μου που ανήκω σε αυτόν τον σύλλογο. Υπήρξα γέννημα θρέμμα των ακαδημιών του Αγροτικού Αστέρα και το περασμένο καλοκαίρι έψαχνα μια νέα πρόκληση όπου θα μπορούσα μαζί με τα θέλω της ομάδας να υλοποιήσω και τα δικά μου και για αυτόν τον λόγο επέλεξα τον Εθνικό. Το πρότζεκτ της ομάδας ήταν αρκετά δελεαστικό καθώς βάση είχε την προώθηση νεαρών ελπιδοφόρων παιδιών , κάτι το οποίο σπανίζει στις μέρες μας, και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ομάδας. Πιστεύω ότι είναι αρκετά νωρίς όμως για να μιλήσω για το μέλλον,δεν μου αρέσει να λέω  μεγάλα λόγια,αλλά όπως και να έχει ο Εθνικός έχει πάρει μια θέση στην καρδιά μου

Τι ήταν αυτό που δεν έδεσε την ομάδα φέτος;

Είναι γεγονός πως η φετινή σεζόν δεν ήταν η ιδανική. Πολλοί θα σας πούνε ότι αυτό οφείλεται στον μικρό μέσο όρο ηλικίας που είχε η ομάδα ,συνάμα την έλλειψη εμπειρίας, και ίσως έχουν δίκιο.Άλλοι πάλι μπορεί να σας πούνε για άλλους παράγοντες αλλά εγώ αυτό που έχω να τονίσω είναι πως παρά την οποία κατάσταση που βρισκόμασταν η ομάδα το κλίμα μεταξύ μας ήταν άριστο, οικογενειακό θα έλεγα. Δεν θα χαρακτήριζα την σεζόν χαμένη καθώς για μένα προσωπικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να έχει ως στόχο την εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών που αργότερα θα πλαισιώσουν επαγγελματικές κατηγορίες και χαίρομαι που η ομάδα μου κινείται με αυτή τη νοοτροπία. Επομένως, για τον Περικλή φέτος πετύχαμε κάτι που κάνεις ίσως δεν σκέφτηκε.

Πως θα είναι η επόμενη σεζόν χωρίς φιλάθλους;

Πραγματικά θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν. Μπορεί οι τρίπλες ,τα τάκλιν και τα γκολ να γοητεύουν το κοινό αλλά εμάς τους αθλητές μας γοητεύει ο κόσμος στις κερκίδες. Ένα γήπεδο με κόσμο δίνει ώθηση στον ποδοσφαιριστή και ένα κίνητρο παραπάνω για να αγωνιστεί με το 100% του εαυτού του. Φανταστείτε πως θα ένιωθαν οι ηθοποιοί που θα πραγματοποιούσαν μια παράσταση σε ένα άδειο θέατρο;

Έτσι ακριβώς νιώθει και ο ποδοσφαιριστής ,είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης, όταν αγωνίζεται με άδειες κερκίδες. Ωστόσο προέχει η υγεία των συνανθρώπων μας οπότε αυτή η απόφαση τίποτα άλλο παρά αποδεκτή δεν θα μπορούσε να είναι.

Τι ήταν αυτό που βρήκες στον Εθνικό σε σχέση με τον Αγροτικό Αστέρα;

Ο Αστέρας για εμένα σημαίνει πάρα  πολλά. Πέρασα 7 υπέροχα ποδοσφαιρικά χρόνια εκεί και πραγματικά οφείλω στους ανθρώπους που συνεργάστηκα και με στήριξαν ένα τεράστιο ευχαριστώ,πέρα από παίκτης έγινα και φίλαθλος αυτής της ομάδας και αυτό νομίζω μιλάει από μόνο του.

Ο Εθνικός από την άλλη όπως προείπα είναι και αυτός κομμάτι της καρδιάς μου. Βρήκα μια νέα ποδοσφαιρική Ιθάκη και οφείλω και εκεί ένα τεράστιο ευχαριστώ προς όλους.

Οφείλω και εκεί ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τον πρόεδρο της ομάδας Αχιλλέα Μουρατίδη και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Συμεωνιδη για το έργο που επιτελούν και για τη στήριξη προς το πρόσωπο μου

Συνέντευξη:Ραφαήλ Γεωργάνος

 

 

Περισσότερα Άρθρα