Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Κατσαρός: «Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλιώς δεν θα κατέβουμε…»

Το γηπεδικό ζήτημα καλά κρατεί για τον ΑΟ Καρδίας, με τον πρόεδρο της ομάδας να δίνει συνέντευξη τύπου για το συγκεκριμένο θέμα και να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του.
Ο Κώστας Κατσαρός στη σημερινή συνέντευξη βρισκόταν μαζί με το μέλος της διοίκησης, Γιώργο Μπακιρτζή αλλά και με έναν από τους βασικούς υποστηρικτές, τον Τάσο Σαπατακίδη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν τα έργα δεν ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/7, τότε θα προτείνει η ομάδα να μην κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ εθνικής.

Ξεκινώντας, ο πρόεδρος της Καρδίας γύρισε πίσω το χρόνο στο 2011, όταν ανέλαβε πρόεδρος και στάθηκε στις προεκλογικές υποσχέσεις που έλαβε ο ίδιος εκ μέρους της ομάδας, από τον νυν Δήμαρχο, Θόδωρο Παπαδόπουλο: 
«Το 2014 πριν τις εκλογές στον Δήμο, ήρθε στο χωριό ο νυν δήμαρχος, ο κύριος Παπαδόπουλος και μας υποσχέθηκε την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα για να ησυχάσουμε από τις συνεχείς επανασπορές. Τον Δεκέμβριο του 2014 συναντηθήκαμε μαζί του στον Δήμο και μας έδωσε νέες υποσχέσεις. Τη σεζόν 2015-16 που ανεβήκαμε στη Γ’ Εθνική παίξαμε σε οκτώ διαφορετικές έδρες. Δεν νομίζω να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Τελικώς η δημοπράτηση του έργου έγινε τον Δεκέμβριο του 2015 με ημερομηνία παράδοσης τις 31/12/2016. Το έργο ανέλαβε η εταιρεία ΒΑΛΟΝ ΑΕ του εργολάβου Κωνσταντίνου Βαλοδήμου. Οι εκσκαφές ξεκίνησαν την ημέρα παρουσίασης της ομάδας στις 2/9/2016 για να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα, με τις εργασίες στο 25% του συνολικού έργου».

 

«Αυτό που έγινε ήταν έγκλημα και απάτη!»
Στη συνέχεια μιλώντας για την αναγκαστική «μετανάστευση» του ΑΟ Καρδίας στο γήπεδο της  Μηχανιώνα και αυτό των Νέων Επιβατών, ο Κώστας Κατσαρός μίλησε με σκληρά λόγια, τονίζοντας τα εξής:: «Η ομάδα δεν στηρίχθηκε καθόλου από τη ΔΕΠΠΑΘ και ευτυχώς φιλοξενήθηκε σε γήπεδα του Δήμου Θερμαϊκού. Αυτό που έγινε ήταν έγκλημα και απάτη. Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ και υπεύθυνος για τα γήπεδα είναι ο κύριος Κουγιουμτζίδης και υπεύθυνος για το τεχνικό μέρος της ΔΕΠΠΑΘ ο υπάλληλος κύριος Ηλιόπουλος. Κάναμε το αίτημα για το Νέο Ρύσιο από την 1η Ιουνίου για να παίξουμε Σεπτέμβριο και αντιμετωπίσαμε κάτι μεταξύ αδιαφορίας, ανικανότητας και κοροϊδίας. Στις 30 Ιουνίου όταν κάναμε την γιορτή για την άνοδο στη Γ εθνική, ο κύριος Κουγιουμτζίδης μας έλεγε να μην πάμε γιατί θα ερχόντουσαν να σκάψουν. Μας κορόιδευαν μπροστά στα μάτια μας».

 

«Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλιώς θα εισηγηθώ να μην κατέβει η ομάδα»

Σχετικά με την κατάσταση από δω και πέρα, και την στάση που θα κρατήσει η διοίκηση του ΑΟ Καρδίας: «Χάρη σε εθελοντές, χορηγούς και τον κύριο Σαπατακίδη, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει την άνοδο με χίλια προβλήματα. Το θέμα είναι όμως τι γίνεται από εδώ και πέρα. Ζούμε μια πενταετή ταλαιπωρία και έχουμε δυόμιση χρόνια να παίξουμε στη φυσική μας έδρα. Είναι θέμα βιωσιμότητας. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την προσπάθεια χωρίς γήπεδο. Έχουμε στο μυαλό μας πολλά πράγματα σαν διοίκηση με προϋπόθεση να γίνει το γήπεδο. Σχολή ποδοσφαίρου, ακαδημία, την ομάδα στη Γ’ Εθνική, συνεργασίες με γειτονικά χωριά. Από τον Δήμο Θέρμης δεν ζητάμε ούτε χρήματα, ούτε καν μια μπάλα. Το γήπεδο, όμως, μας είναι απαραίτητο. Χωρίς γήπεδο εγώ δεν θα είμαι στην ομάδα. Θα δρομολογήσω  εξελίξεις, θα μιλήσω με ανθρώπους και θα αποφασίσουμε. Όπως το βλέπω, πάντως, χωρίς γήπεδο δεν θα παίξουμε στη Γ’ Εθνική. Η τελική ημερομηνία για εμάς είναι 31 Ιουλίου. Αν δεν γίνει μέχρι τότε, εισήγησή μου θα είναι η ομάδα να μην κατεβεί στη Γ’ Εθνική με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Θέρμης».

 

Σχετικά με το ποιος φταίει για τη καθυστέρηση του έργου: «Από τον Δήμο ισχυρίζονται ότι ο εργολάβος είναι δύσκολος και πάει με το γράμμα του νόμου. Ο εργολάβος λέει ότι δεν πληρώθηκε. Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλο. Συναντήθηκα με τον εργολάβο και μου είπε ότι συναντά καθυστέρηση από τις υπηρεσίες και καθυστέρηση στα χρήματα. Πριν λίγες ημέρες, μου είπε, ότι εγκρίθηκαν οι εργασίες του Σεπτεμβρίου. Μας προκαλούν μια σχετική ικανοποίηση οι δηλώσεις του Δημάρχου ότι όλα θα πάνε καλά, όμως, η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει γήπεδο».

 

Σκέψεις για εξώδικο για οικονομικές απώλειες 

Μέσα στις σκέψεις του προέδρου της Καρδίας, είναι και το εξώδικο για τις οικονομικές απώλειες για τη μη κατασκευή του γηπέδου. «Εδώ και 2,5 χρόνια ξοδέψαμε 20 χιλιάδες ευρώ για προπονητήριο, χώρια τα χαμένα έσοδα από το ότι δεν παίζουμε στη φυσική μας έδρα που υπολογίζονται σε άλλες 20 χιλιάδες ευρώ. Συνολικά δηλαδή 40 χιλιάδες ευρώ».

 

Για τα προβλήματα της ακαδημίας και για τη χρήση βοηθητικού στους Ταγαράδες: «Από 80 παιδιά που ήταν τα παιδιά στις ακαδημίες του 2011 φέτος έπεσαν στα 55. Αυτή θεωρώ ως τη μεγαλύτερη καταστροφή από το γηπεδικό μας πρόβλημα. Κάναμε μια κουβέντα με τον Θρίαμβο Ταγαράδων και μας φιλοξενεί δύο φορές την εβδομάδα, για κάτι που τους ευχαριστούμε».

 

Το Ρύσιο η τελευταία λύση στο γηπεδικό: «Μόνο για το Νέο Ρύσιο συζητάμε. Είναι υπόθεση δύο ημερών. Βγάλαμε τα χαρτιά που χρειάζονται, ελπίζω να τα καταφέρουν αυτή τη φορά αν χρειαστεί».

Αν υπάρχει ενδεχόμενο συγχώνευσης με το Σχολάρι: «Κάναμε κάποια κουβέντα με το Σχολάρι. Αυτό που πιστεύω είναι πως στην περιοχή του Δήμου Θέρμης και γενικότερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη με μία συγχώνευση με εμάς και άλλα δύο σωματεία, στο μυαλό μου έχω τη Μηχανιώνα, μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορεί να σταθεί και στη Β’ Εθνική».

 

Σαπατακίδης: «Πετάμε λεφτά σε ένα βαρέλι, που όσο δεν υπάρχει γήπεδο, δεν έχει πάτο»

Για το συγκεκριμένο θέμα, μίλησε και ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του ΑΟ Καρδίας. ο Τάσος Σαπατακίδης: «Συζητούμε για το γηπεδικό, όμως, το βαθύτερο πρόβλημα είναι η βιωσιμότητα. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο και δεν ασχολούμαστε από ιδιοτέλεια. Με όχημα αυτήν την αγάπη καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Βρίσκουμε χορηγούς, προπονητές και αθλητές για ποιο λόγο όμως; Για να πηγαίνουμε να βλέπουμε κάθε Κυριακή την ομάδα να παίζει; Μπορούμε και στο γ’ τοπικό να το κάνουμε αυτό. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε υποδομή, να αφήσουμε κληρονομιά στην τοπική κοινωνία. Η αδιαφορία κάποιων ανθρώπων μας αναγκάζει να πετάμε λεφτά σε ένα βαρέλι, που όσο δεν υπάρχει γήπεδο, δεν έχει πάτο. Όνειρό μας δεν ήταν η Γ’ Εθνική, αυτό προέκυψε. Όνειρό μας ήταν να δημιουργήσουμε, να φτιάξουμε το γήπεδο, μια πρότυπη ακαδημία. Είναι λυπηρό να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και να μην παίρνουν βοήθεια από πουθενά».

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Καταστροφές στο γήπεδο της Ελεούσας!

Σοβαρές ζημιές υπέστη το γήπεδο της Ελεούσας μετά τη πρόσφατη κακοκαιρία και τη δυνατή βροχόπτωση που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή.

Η νέα ομάδα του Μανώλη Λαφτσίδη!

Μπορεί να βρίσκεται στην ΑΕ Ευόσμου ως τεχνικός διευθυντής ωστόσο η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον κρατάει ακόμα μέσα στους αγωνιστικούς