Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ Σταυρού για τη νέα εποχή

 

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο ΠΑΟΚ Σταυρού γνωστοποιεί στον κόσμο του, το πλάνο της διοίκησης, κάνοντας παράλληλα και αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ Σταυρού:

«Το t-shirt του Σαλάχ στον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα, ένα βήμα πριν κατακτήσει η Λίβερπουλ το Champions League έγραφε: ”NEVER GIVE UP”. Ποτέ μην τα παρατάς. Ίσως να είναι μια φράση κλισέ όμως σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί μότο ζωής. Οδηγός σε παράτολμα εγχειρήματα. Φάρος σε όνειρα μικρά ή μεγάλα. Αυτή ακριβώς τη φράση θέλουμε να μεταφέρουμε στην τοπική μας αθλητική κοινωνία. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…

Το 2015 ο ΠΑΟΚ Σταυρού πράγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα με την άνοδό του στην Α’ κατηγορία. Μεγάλη χαρά για όλους μας, είχε πολύ καιρό να χαρεί τόσο πολύ ο τόπος μας και για μας τότε αποτελούσε υποχρέωση και στόχο να ανεβάσουμε μια ιστορική ομάδα εκεί που έπρεπε να είναι. Όμως στον αθλητισμό εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. ”Citius, altius, fortius” όπως έγραφε κι ο Πιερ Ντε Κουμπερντέν όταν έβλεπε το όνειρό του για αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 να παίρνει σάρκα και οστά. ”Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά”.

Δε μας έφτανε να παίζει ο ΠΑΟΚ Σταυρού στην Α’ κατηγορία. Ο ενθουσιασμός; Περίσσευε. Η θέληση; Αστείρευτη. Καθένας κι από το δικό του μετερίζι προσπαθούσε για το καλύτερο. Παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ Σταυρού έμενε όμως στάσιμος. Κάθε χρονιά η ίδια με την επόμενη. Δοκιμάστηκαν πολλές συνταγές, κάποιες και με οικονομική επιβάρυνση της διοίκησης, άλλες που το μόνο που κατάφεραν ήταν να χαλάσουν φιλίες ετών κι άλλες που άφησαν πολλά παράπονα. Λάθη έγιναν, αλίμονο αν δεν γινόνταν. Δυστυχώς ο Πάπας και το αλάθητό του δεν είναι κάτοικοι Σταυρού. Το θέμα είναι να έχεις το ψυχικό σθενος να αναγνωρίσεις τι δεν έκανες σωστά. Κι αυτό ευτυχώς υπάρχει εδώ, μένει σε αυτήν τη γειτονιά. Το μοντέλο των μεταγραφών παικτών εκτός Σταυρού σε γενικές γραμμές απέτυχε. Υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις που ικανοποίησαν φυσικά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Με το ανάλογο οικονομικό τίμημα βέβαια. Δυστυχώς όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος. Τα χρόνια περνούν κι οι περισσότεροι γηγενείς παίκτες της ομάδας μπαίνουν στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Κι ήρθε η ώρα να μπει στο παζλ η νεά γενιά, τα παιδιά του Σταυρού που διψούν για μπάλα, που γοητεύονται να φορούν την ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ Σταυρού. Φέτος πρσδοκούμε την ολική επαναφορά. Την επιστροφή όλων των ”ξενιτεμένων” Σταυρινών, την ολική ανοικοδόμηση, την αναγέννηση. Ίσως να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θα προσδοκούμε αγωνιστικά αφού θα έχουμε να παλέψουμε με θηρία. Εν γνώση μας όμως. Το πλάνο θα είναι τριετίας με σκοπό να βγουν νέοι παίκτες που θα αποτελέσουν τον νεο ΠΑΟΚ Σταυρού.

Με βασικό στόχο τη σκληρή δουλειά στο θέμα των ακαδημιών ώστε να αρχίζουμε να βλέπουμε τους πρώτους καρπούς στα επόμενα 3 χρόνια. Λάθη του παρελθόντος που ώθησαν τα Σταυρινά παιδιά σε άλλες ομάδες τα αφήνουμε στην άκρη και κοιτάμε μπροστά. Γιατί όπως εύστοχα είπε κι ένας από τους ”λεγεωνάριους” της ομάδας, ο Θανάσης ο Μπελές : ‘Αφού δεν μπορρούμε να είμαστε Ρεάλ, θα γίνουμε Άγιαξ’.»

Περισσότερα Άρθρα