Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Β. Δέλλιος: «Μας έκοψε στη μέση η μεταγραφική περίοδος, να συνεχίσουν οι πρόεδροι στην ίδια φιλοσοφία…»

Για τη φετινή πορεία του Ποσειδώνα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την Α1, τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη αλλά και για τη φιλοσοφία των προέδρων μίλησε στον City Of Primo 106.1 ο προπονητής του Ποσειδώνα Καλαμαριάς.

Ο Βασίλης Δέλλιος μιλώντας για τη φετινή χρονιά, χαρακτήρισε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ως μια τρέλα για τις ομάδες καθώς υπάρχουν αρκετές αλλαγές και ουσιαστικά χρειάζεται έξτρα χρόνος προσαρμογής για τα νέα πρόσωπα.

Αναλυτικά:

Για τη διαδικασία των play-outs και τα παιχνίδια με Μαραθώνα και Φοίνικα, ανέφερε: «Κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός. Προετοιμαστήκαμε για αυτή τη σειρά των αγώνων των play-out.Είχαμε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στα πρώτα δύο παιχνίδια και ήμασταν πολύ συγεκντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι. Πέσαμε πάνω σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Κάμπα, ο οποίος μας δυσκόλεψε πάρα πολύ, δε μπορούσαμε να του βάλουμε γκολ με τίποτα. Αν παίρναμε τη νίκη στη Πολίχνη θα ήμασταν πιο ήρεμοι. Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση σωτηρίας, τόσο το καλύτερο.Ο Φοίνικας είναι μια ιστορική ομάδα και ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Εμένα μου θύμισε άλλες εποχές κιόλας όταν είχα παίξει σε κείνο το Φοίνικας Πολίχνης-Αναγέννηση Επανομής τη δεκαετία του 2000. Η ομάδα της Πολίχνης ξεκίνησε μια προσπάθεια με νεαρά παιδιά και αφότου δε τους βγήκε ενισχύθηκε με ορισμένα παιδιά που ξέρουν τη κατηγορία. Ο Φοίνικας πιστεύω είναι ανταγωνιστικός και αν του πάνε τα αποτελέσματα δε θα κινδυνέψει θεωρώ.»

Για τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς: «Έχουμε νεανική ομάδα, έγινε και ανανέωση στη μέση της χρονιάς με προσθήκες και αποχωρήσεις και εμείς από τη πλευρά μας έπρεπε να βάλουμε ξανά νέα παιδιά μέσα στην ομάδα μας, να γνωρίσουν τη φιλοσοφία μας. Είναι η πρώτη μου χρονιά, φτιάξαμε ένα σύνολο με νεαρούς ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του Ποσειδώνα και 5-6 έμπειρους, και να γίνουμε ανταγωνιστικοί με ήθος πάνω από όλα. Δύσκολη χρονιά με σελφ τεστ κλπ, οι ποδοσφαιριστές είναι ήρωες που αγωνίζονται με τέτοιες συνθήκες.»

Για τη μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου: «Τον Ιανουάριο η μεταγραφική περίοδος είναι μια τρέλα. Έρχονται αλλαγές, φεύγουν παιδιά που δεν έχουν χρόνο και γενικά για εμάς κοπήκαμε στη μέση τον Δεκέμβριο. Έφυγε ο Καρατζιώτης, ο Κούκρας και ο Δούμας, του οποίου μάλιστα η αποχώρηση με πόνεσε πολύ. Τον αγαπάω και τον σέβομαι ποδοσφαιρικά, αλλά φύγανε για προσωπικούς λόγους. Μια μεσαία γραμμή που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμασταν 4οι και αφού η μεσαία γραμμή κόβεται στη μέση, έπρεπε εγώ να βρω αντικαταστάτες για να δέσουμε και πάλι την ομάδα.  Ήρθαν παιδιά όπως ο Κωσταγιάννης, ο Σερμπίνης, ο Συμεωνίδης, τρία παιδιά που όμως κουμπώσανε κατευθείαν στην ομάδα μας. Κάποια στιγμή όμως δε μπορείς να τους πετάξεις κατευθείαν στην ομάδα, πρέπει να γίνει μια προετοιμασία, να δούνε τη φιλοσοφία της ομάδας, να δούνε τη τακτική μας.»

Για τη σύγκριση των εποχών όπου ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής και πλέον ως προπονητής, τόνισε: «Οικονομικά λείπουν οι πρόεδροι και οι δήμοι που έβαζαν πολλά λεφτά. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα γίνονται προσπάθειες, και  μακάρι οι πρόεδροι να συνεχίσουν σε αυτή τη φιλοσοφία να παίζουν τα νέα παιδιά. Πρέπει να είναι άνθρωποι που αγαπάνε αυτή τη φιλοσοφία, να αγαπήσουν το χώρο, να έχουν χρόνο και δώσουν  στα νέα παιδιά την ευκαιρία. Όταν ένα παιδί έρχεται χωρίς χρήματα να παίξει αφήνει τη ζωή του και πρέπει να τον κάνεις να περάσει καλά.»

Στο τέλος της συνέντευξης, ο προπονητής του Ποσειδώνα έκανε μάλιστα και τη δική του πρόταση για το νέο πρωτάθλημα της Α1, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το επόμενο πρωτάθλημα της Α1 να ονομαστεί Άλκης Καμπανός Α1 ώστε να μη ξεχαστεί αυτό το παλικαράκι και να μας θυμίζει ότι οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στα γήπεδα αλλά και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα.»

 

Περισσότερα Άρθρα