ΠΑΟ Κουφαλίων – ΑΟ Καρδίας: Τα προφίλ των δύο αντιπάλων

Screenshot (171)

Διαβάστε πληροφορίες για την ιστορία, τη Διοίκηση και το έμψυχο δυναμικό των δύο μονομάχων του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΜ.

Την Τετάρτη, 14/03, ΠΑΟ Κουφαλίων και ΑΟ Καρδίας μονομαχούν στο γήπεδο της Τούμπας για το Κύπελλο της ΕΠΣΜ και την κατάκτηση του τροπαίου! Τι κρύβουν από πίσω τους τα δύο αυτά ονόματα;

ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
paok

Ο ΠΑΟ Κουφαλίων ιδρύθηκε το 1964, ύστερα από την ιστορική συγχώνευση για εκείνη την εποχή των τοπικών ομάδων, Ηρακλή Κουφαλίων (έτος ίδρυσης 1952) και Αρη Κουφαλίων (έτος ίδρυσης 1953).

Έδρα έχει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Κουφαλίων και λειτουργεί τμήματα υποδομής σ’ όλες τις κατηγορίες.
Από εκείνη την περίοδο και μετέπειτα η ομάδα των Κουφαλίων ξεκινά μία σταθερή πορεία στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και το 1975 κατακτά το πρωτάθλημα της τότε Α’ κατηγορίας και διεκδίκησε με αξιώσεις την άνοδό της στην τότε Β’ Εθνική σε αγώνα μπαράζ με το Ρήγα Φεραίο Βελεστίνου στην Κοζάνη. Πολλά χρόνια αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Δ’ Εθνικής.

Το σωματείο τίμησαν πληθώρα ποδοσφαιριστών, από τους οποίους ξεχώρισαν και αγωνίστηκαν στην Α’ Εθνική οι Τούλης Μουρατίδης, Φάνης Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαχριστούδης, Γιώργος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Γιαννακούλας, Νίκος Νεντίδης, Γιάννης Γκιτσιούδης, Σωκράτης Φυντανίδης κ.α.

Για φτάσει στον Τελικό ο ΠΑΟ Κουφαλίων απέκλεισε τον Ολυμπιακό Κυμίνων (0-1), τον Αγροτικό Αστέρα (4-3), τον Φοίνικα Πολίχνης (3-5), τον Αγροτικό Αστέρα Υποδομή 2016 (0-3) και στο διπλό ημιτελικό τον Ηρακλή Αμπελοκήπων (εκτός έδρας 0-2 και εντός έδρας 4-0).

 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σαμαράς Γεώργιος

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Βογιατζής Νικόλαος

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Τζήκας Λάζαρος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δραγούμης Ιωάννης

ΤΑΜΙΑΣ: Κατσούκας Γεώργιος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Νάκος Νικόλαος

ΕΦΟΡΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ: Βλαϊκούδης Σιδέρης

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Βλαϊκούδης Πέτρος

ΕΦΟΡΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ: Τζήκας Λάζαρος

ΕΦΟΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ – ΜΕΛΟΣ: Φραγγούδης Αθανάσιος

pao koufaliwn koufalia

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΙΤΕΝΙΔΗΣ – ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΣ

Ο Ανέστης Τσιτενίδης, κάτοχος διπλώματος UEFA A, είναι ο προπονητής του ΠΑΟ Κουφαλίων. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2005 από την Ακαδημία του Κεραυνού Αγίου Παύλου και την επόμενη χρονιά το 2006 ανέλαβε την πρώτη ομάδα.

Στη συνέχεια το 2008 μέχρι το 2010 ανέλαβε την Κ 20 του Αγροτικού Αστέρα και το 2011 ως Τεχνικός διευθυντής υπηρέτησε την ομάδα του Ευόσμου. Το 2012 έγινε πρώτος προπονητής στον Αγροτικό Αστέρα, όταν αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Το 2014 συνεργάστηκε και πάλι με τον ΠΑΟ Κουφαλίων και το 2015 με το ΓΣ Ηλιούπολης. Πέρυσι την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017 ως προπονητής πάλι του ΠΑΟ Κουφαλίων κατέκτησε το νταμπλ (πρωταθλητής του 1ου ομίλου της Α’ κατηγορίας και 46ος κυπελλούχος της ΕΠΣΜ).

Ο Αντώνιος Παπατζίκος, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Β, είναι βοηθός προπονητή στον ΠΑΟ Κουφαλίων. Την περσινή αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017 ως προπονητής της γυναικείας ομάδας του Αγροτικού Αστέρα κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γ’ κατηγορία Γυναικών.

 

ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ:
ΠΑΟ

ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
aok

Ο ΑΟ Καρδίας ιδρύθηκε το 1958 και αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική.

Έδρα έχει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Καρδίας που πρόσφατα απέκτησε πλαστικό τάπητα και διατηρεί τμήματα Υποδομών σ’ όλες τις κατηγορίες (Νέων, Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ, Προτζούνιορ και Μπαμπίνι) στα οποία αγωνίζονται περισσότεροι από 80 μικροί αθλητές.

Η ομάδα της Καρδίας συμμετείχε για πρώτη φορά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ το 1972 και το 2003 προβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία από τη Γ’. Το 2012 προβιβάστηκε στην Α’ κατηγορία από τη Β’ και την επόμενη περίοδο 2012 – 2013 στην Α1. Παρέμεινε σ’ αυτήν τρεις περιόδους (2013 – 2014, 2014 – 2015 και 2015 – 2016) και την τρίτη χρονιά εξασφάλισε την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, αν και αγωνιζόταν σε άλλα γήπεδα, επειδή το δικό της είχε κριθεί ακατάλληλο.

Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ήταν οι Χρήστος Σαμαράς, Απόστολος Σαμαράς, Ιωάννης Σαμαράς, Ιωάννης Μπιτζίκας, Δημήτριος Μπότσογλου, Εμμανουήλ Σαρής, Θεόδωρος Κιμπάρης, Παναγιώτης Τσακίρης, Ευστράτιος Παπάζογλου, Δημήτρης Καραγεωργάκης, Νικόλαος Δελημήτρου, Βασίλειος Στρατηλάτης, Δημήτρης Μακαρόνας, Ιωάννης Κολέτσας, Δημήτρης Μπόζος, Νικόλαος Μπότσογλου, Βασίλης Καραβέλας και Θεόδωρος Σαχίνης.

Τα τελευταία 30 χρόνια πρόεδροι του σωματείου διετέλεσαν οι Ανθιμος Τσολάκης, Μιχάλης Σαμαράς και Κώστας Κατσαρός από το 2011 μέχρι σήμερα.
Ο ΑΟ Καρδίας για φτάσει στον Τελικό απέκλεισε τον Θερμαϊκό Θέρμης (1-3), τον ΠΑΟ Νέων Επιβατών (0-2), τον Μελιτέα (0-3), τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας (1-3) και στο διπλό ημιτελικό τον ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου (εκτός έδρας 3-3 και εντός έδρας 1-0).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κατσαρός Κώστας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Μπακιρτζής Γεώργιος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σαμαράς Μιχάλης

ΤΑΜΙΑΣ: Κολυβάκης Σπύρος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Σαμαράς Κώστας

ΜΕΛΟΣ: Παραλής Νίκος

ΜΕΛΟΣ: Ευθυμίου Ιωάννης

ΜΕΛΟΣ: Κασάς Πέτρος

ΜΕΛΟΣ: Παπαδόπουλος Ιωάννης
kardia1

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΓΟΥΤΣΑΣ

Ο Φώτης Αλεξίου είναι προπονητής του ΑΟ Καρδίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1967 στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β. Εκτός από τον ΑΟ Καρδίας με τον οποίο συνεργάζεται για τρίτη χρονιά, διετέλεσε προπονητής και στο Θρίαμβο Ταγαράδων, στη Δόξα Τριλόφου, στην ΑΕ Φιλύρου και στους Ακρίτες Συκεών. Επίσης, διετέλεσε τεχνικός διευθυντής στον Οδυσσέα Κορδελιού και για ακόμη τρία χρόνια στον ΑΟ Καρδίας.

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε στον Οδυσσέα Κορδελιού και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο Χαραυγιακό, στον Πανιώνιο, στον Ιωνικό, στους Λύκους, στον Αγροτικό Αστέρα, στην ΑΠΕ Λαγκαδά και στον Κεραυνό Κολχικού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε Τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Μακεδονίας συμμετέχει για πέμπτη φορά. Τρεις ως ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα (περ. 1993 – 1994 με ΠΑΟ Διοικητηρίου), της ΑΠΕ Λαγκαδά (περ. 1996 – 1997 με Αχιλλέα Τριανδρίας) και του Οδυσσέα Κορδελιού (περ. 1997 – 1998 με την ΑΕ Κρήνης) και μία ως τεχνικός διευθυντής του Οδυσσέα Κορδελιού (περ. 2010 – 2011 με Ολυμπιακό Κυμίνων). Σ’ όλες τις αναμετρήσεις η ομάδα του στέφθηκε κυπελλούχος.

Ο Παναγιώτης Γουγουτσάς είναι βοηθός προπονητή στον ΑΟ Καρδίας και κάτοχος διπλώματος UEFA C. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1 Μαρτίου 1983 και ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Αρη Θεσσαλονίκης και στην μικτή ομάδα της ΕΠΣΜ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο Πολύκαστρο, στον Κιλκισικαό, στην ΑΕ Γιάννινα, στην Attesa di Sondrio Italia, στον Πολύγυρο, στο Μ. Αλέξανδρο Θεσ., στον Π. Μελά, στο Στρατώνι και στον ΑΟ Καρδίας. Παράλληλα είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών της Καρδίας από το 2011.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι γυμναστής της Καρδίας και ο Γιώργος Μπαβέλης τεχνικός διευθυντής.

 

ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ:

αοκ