Κορμαρής: «Θέλουμε να εξελίξουμε τους επόμενους Παπαοικονόμου, Μπαρντούσι, Φιγκούρι»

kormaris

Ο προπονητής του ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου μιλά στο epsm24 για τη φετινή σεζόν, το πώς καταφέρνει να φτιάχνει κάθε χρόνο έναν ανταγωνιστικό ΑΟΚ, τα αποτελέσματα, τον όμιλο και τα next big things που προπονεί.

Η άνοδος δεν είναι και δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός στον ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου που πολύ συχνά φλέρταρε μαζί της. Δεν θα μπορούσε να είναι, άλλωστε, σε έναν σύλλογο όπου η διοίκηση ζητά καλό και ευχάριστο ποδόσφαιρο από καλά και ευχάριστα άτομα. Η διοίκηση του Αλέκου Χατζηγεωργίου έκανε ένα… διάλειμμα ενός μήνα το καλοκαίρι, επιστρέφοντας όμως δριμύτερη και επιστρατεύοντας ξανά τον Κώστα Κορμαρή στον ρόλο του τεχνικού. «Είχαμε μείνει με έξι δελτία», αναφέρει στον Νίκο Γιαμπολδάκη ο νεαρός coach που έριξε ακόμα περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ, έχοντας πλέον 27 ποδοσφαιριστές, 19,4 ετών κατά μέσο όρο.

Πώς μπορεί κάθε χρόνο, υπό συνθήκες που αλλάζουν αναφορικά με το ρόστερ, να έχει έναν ΑΟΚ και να πρωταγωνιστεί, παίζοντας παράλληλα και ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν η πρώτη εύλογη απορία μας:

«Νομίζω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η γνώση και η καλή συνεργασία που υπάρχει με τους τρεις ανθρώπους της διοίκησης. Έχουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη, κάνουμε καλές επιλογές – κυρίως σε χαρακτήρες – και θέτουμε με όλους τους παίκτες ορισμένα δεδομένα τα οποία και αποδέχονται, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα στη συνέχεια. Όλοι οι ρόλοι και οι υποχρεώσεις είναι προκαθορισμένες από πριν: τι θα τους δώσουμε εμείς, τι θα μας δώσουν αυτοί. Σε αυτό οικοδομείται το καλό κλίμα. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η συνέπεια και η προπόνηση. Η προπόνηση είναι πολύ σημαντική για εμάς, προπονούμαστε πολύ και προσπαθούμε να το κάνουμε σωστά».
aok

Το νέο ρόστερ μοιάζει το ίδιο δυνατό με το περυσινό. Έχει όμως έναν νέο Παπαοικονόμου, Μπαρντούσι ή Φιγκούρι; Θα μπορέσει να βγάλει το επόμενο μεγάλο ταλέντο της ΕΠΣΜ;

«Υπάρχουν τέτοιοι, σίγουρα. Και αυτός είναι ένας από τους στόχους μας. Όπως μπορέσαμε να εξελίξουμε αυτά τα παιδιά πέρυσι, έτσι θέλουμε να εξελίξουμε και ορισμένα φέτος. Αλλά περνάει από το χέρι τους κυρίως. Εμείς δείχνουμε τον δρόμο, την κατεύθυνση, τους προπονούμε, αλλά περνάει από το μυαλό και τα πόδια τους τελικά. Εξαρτάται από τον ίδιο ποδοσφαιριστή, αφού όλοι προπονούνται το ίδιο από την ομάδα. Εξαρτάται από τον ποδοσφαιριστή, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές».
papaoikonomoy

Περνώντας στα του βαθμολογικού πίνακα, ο ΑΟΚ συγκατοικεί στην κορυφή του πρώτου ομίλου με τον Ιωνικό, αλλά μήπως είναι ανησυχητικό το γεγονός πως οι μοναδικές του απώλειες έχουν έρθει εκτός έδρας (2 ήττες, 2 ισοπαλίες σε 6 παιχνίδια σε αντίθεση με το 5/5 εντός έδρας); Ο Κώστας Κορμαρής εξηγεί:

«Βασικά ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι ίδιος παντού. Δεν προπονώ τους παίκτες μου με το αν παίζουμε εντός ή εκτός, υπάρχει πάντα ο ίδιος τρόπος προσέγγισης. Αλλά αν τα δούμε ένα ένα, οι δύο ισοπαλίες μας ήρθαν με γκολ του αντιπάλου στο 94′, ενώ τις δύο ήττες τις κάναμε σε Ιωνικό και Πεντάλοφο. Στο μυαλό των παικτών μπορεί ενδεχομένως να αλλάζει κάτι όταν πηγαίνουμε σε άλλες έδρες, αλλά πιστεύω κι αυτό έχει πάψει να υφίσταται. Δεν υπάρχουν καυτές έδρες με κόσμο και φιλάθλους που να σου δημιουργούν πίεση. Για μένα είναι το ίδιο, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Ίσως και το 5/5 οφείλεται στο ότι από το μυαλό των αντιπάλων μας περνά η ιδέα ότι έρχονται σε μια δύσκολη έδρα. Εμείς, αντίθετα, γνωρίζουμε και τις ιδιαιτερότητες του γηπέδου που είναι λίγο δύσκολο».

Τέλος, στον πολύ δύσκολο και αμφίρροπο πρώτο όμιλο, βλέπει κάποια ομάδα να ξεχωρίζει ήδη ή θεωρεί πως όλες ελιναι στα ίδια κυβικά όπως δείχνει και η έως τώρα βαθμολογία;
«Είναι ένας όμιλος όπου δεν υπάρχει τεράστιο φαβορί, όπως στα τελευταία 2-3 χρόνια όταν μια ομάδα έδινε πολλά χρήματα για την άνοδο της. Επίσης, δεν υπάρχουν πολλές αδύναμες ομάδες, που θα πεις ότι θα τα παρατήσουν από νωρίς. Αν εξαιρέσεις την Ηλιούπολη, που έχει μείνει πίσω αλλά έχει καλή ομάδα για να κάνει ζημιές, όλες οι άλλες μπορούν να κερδίσουν τον καθένα και να τον πετάξουν έξω. Παίζει ρόλο, βέβαια, η προσέλευση των παικτών στις προπονήσεις, ο ένας μήνας των Χριστουγέννων και άλλοι παράγοντες. Αλλά δεν ξεχωρίζει, προς το παρόν, καμιά ομάδα».