Η επόμενη ημέρα ενός υποβιβασμού…

bus-cliff

Τον υποβιβασμό κανείς δεν αγάπησε. Μια δύσκολη κατάσταση από όλες τις απόψεις για κάθε ομάδα που τον βιώνει.

Πόσο μάλλον στη περίπτωση που υποβιβάζεται μια ομάδα από τη Γ εθνική στην Α1 και πιο συγκεκριμένα φέτος για τον Καμπανιακό και την Καρδία. Ομάδες που μέχρι πρότινος μπορούσαν να δελεάσουν ποδοσφαιριστές μόνο και μόνο από τη πρόκληση της Γ εθνικής και δίχως να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Πλέον όμως η κατάσταση μετά από έναν υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετική. Ακριβώς ίδια με αυτή που βιώνει ένας «πλούσιος» που αναγκάζεται να… κάνει φτωχός. Από εκεί που οι πόρτες ήταν διάπλατα ανοιχτές για αυτόν λόγω της ιδιότητας του, να βρίσκει πλέον δυσκολίες για κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δε χρειαζόταν να κουνήσει το δαχτυλάκι του και θεωρούταν δεδομένο.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, κυρίως οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη Γ εθνική, χάνουν ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ τους και ουσιαστικά καλούνται να χτίσουν ξανά από την αρχή μια νέα ομάδα, δίχως το… ισχυρό χαρτί της Γ εθνικής. Μια ομάδα που για να φτιαχτεί θέλει αρκετά πράγματα, με βάση της νέας εποχής, τον ρεαλισμό. Μακριά από τα περασμένα μεγαλεία.

Από την απογοήτευση του υποβιβασμού, να κοιτάξουν τη κατάσταση κατάματα και να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους, όπως η παραμονή. Άλλωστε, για να χτίσεις μια ομάδα ξανά από την αρχή, θέλει χρόνο, υπομονή και επιμονή. Βγάζοντας μέσα από το μυαλό, τα μεγαλεία του παρελθόντος και τη βαριά φανέλα. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν τα νέα δεδομένα, τόσο πιο καλό κλίμα θα υπάρχει εντός των… τειχών και άλλο τόσο πιο γρήγορα θα έρθει ξανά η καταξίωση.

Σχόλιο: Αντώνης Βουλγαράκης

 

 

http://overads.com/push-down/