Α. Φωκάς για αναβολή Α1 από την ΕΠΣΜ: «Αναγκαίος ο φραγμός στον κυκεώνα του στοιχηματισμού»

fokas-1-768x512

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς, απηύθυνε ερώτημα στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, αναφορικά με την είσοδο αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΜ σε κουπόνια ξένης ηλεκτρονικής εταιρίας στοιχήματος.

Η αποκλειστική αποκάλυψη του epsm24 πως ολόκληρη η 12η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΜ έχει συμπεριληφθεί σε κουπόνι ξένης στοιχηματικής εταιρίας, οδήγησε σε αναβολή της αλλά και σε αντιπαράθεση, σε επίπεδο αρχικά… ενωσιακό και πλέον βουλευτικό!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς, τοποθετήθηκε γύρω από το ζήτημα υπερασπιζόμενος την αγνότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αναλυτικά, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου:

«Για την αναβολή όλης της Α1 αγωνιστικής από την Ε.Π.Σ.Μ. λόγω συμπερίληψης αγώνων σε εταιρεία στοιχήματος έκανε λόγο σε ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης , Άρης Φωκάς, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να προστατέψει τα παιδιά αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα από τον ανεξέλεγκτο κυκεώνα του στοιχηματισμού.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Φωκάς, πολύ σωστά η ΕΠΣ Μακεδονίας προχώρησε στην αναβολή όλης της αγωνιστικής, καθώς τα παιχνίδια της Α1 κατηγορίας της Θεσσαλονίκης συμπεριλήφθηκαν στα κουπόνια στοιχηματικής εταιρείας του εξωτερικού, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για την υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Παρόμοιο περιστατικό είχε επαναληφθεί το 2011.

Συνεχίζει μάλιστα, τονίζοντας  ότι σύμφωνα με τον νόμο, άτομα κάτω των 21 ετών απαγορεύεται να στοιχηματίζουν στην Ελλάδα. Στα ερασιτεχνικά, και δη στα τοπικά πρωταθλήματα, αγωνίζονται ανήλικα παιδιά. Η μη ύπαρξη νομοθεσίας εγκυμονεί τον κίνδυνο τα παιδιά αυτά  να έρθουν σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν είναι όμορφο, και να γίνουν πρωταγωνιστές αγώνων, αλλά και εν δυνάμει πιθανοί μετέχοντες σε στοιχηματισμούς σε αντίστοιχες εταιρείες στοιχηματισμού. Για τον λόγο αυτό ο κ. Φωκάς ερωτάει την κα. Υπουργό:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να προστατευτούν τα ανήλικα παιδιά στα ερασιτεχνικά, και δη στα τοπικά πρωταθλήματα, από τον κυκεώνα του στοιχηματισμού;

-Προτίθεστε να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο το οποίο θα απαγορεύει στην Ελλάδα το στοιχηματισμό, στα ερασιτεχνικά και δη στα τοπικά πρωταθλήματα, στα οποία συμμετέχουν ανήλικα παιδιά;»